Küldetés és etika

TeTT küldetés

Minden település, minden önkormányzat egy kis világ: kicsiben modellezi a nagyvilágot. Ám míg a nagyvilág a maga kusza, szövevényes viszonyaival nehezen értelmezhető egy társadalomkutató számára, egy településen kisebbek a léptékek: a kapcsolatok személyes ismeretségeken alapulnak, a helyi gazdaság, kultúra, oktatás stb. kérdései mindenki számára könnyen átláthatók, a helyi politika pedig a néhány helyi politikust jelenti. A TeTT azért dolgozik 1999 kis- és középvárosokban, illetve kistérségekben, mert ez az a méret, ahol innovatív, fenntartható fejlesztési elképzeléseket ki lehet próbálni, illetve reálisan meg lehet valósítani.

Kedvenc munkáink a következőek: városi és regionális fejlesztési koncepciók, stratégiák, határon átívelő fejlesztési tanulmányok írása és project menedzsment. Továbbá néhány európai közösségi és harmadik világ felé irányuló project levezetésében is részt veszünk.

Városi tanácsadásunk a saját módszertanunkon alapszik. Kedvenc fejlesztési koncepcióink például a Humán urbanista tervezés, a Főutca program vagy az Öko-város koncepció. Rendszeresen publikálunk, szakpapokban, illetve saját kiadású könyveinkben. (Olvass könyeinkről honlapunkon! )

Fejlesztési elképzeléseink, innovatív módszereink a Kárpát-medencében másutt is meghallgatásra, érdeklődésre találtak. Először a szlovákiai cégünk jött létre 2004-ben, majd a romániai 2005-től és 2007-től, végül a szerbiai 2008-ban. Felismertük (nem volt nehéz), hogy a Kárpát-medencei önkormányzatok sok szempontból hasonló helyzetűek, egymáshoz hasonló problémákkal küzdenek, és ráadásul a problémák közös kezelése sokszor a legjobb vagy épp az egyetlen gyógyír lehet. A kárpát-medencei önkormányzatok együttműködését sok apró lépéssel igyekszünk előmozdítani egy nagy stratégiává.

TeTT etika

Olvass könyeinkről honlapunkon!

Folyamatosan képezzük magunkat, tanulunk másoktól, illetve közreadjuk a tudásunkat. Legfontosabb könyveink a közelmúltból:
2009: Letenyei László (szerk.): Kortárs városfejlesztési modellek.
2008: Letenyei László (szerk.): Tanulmányok az Andokról.
2007: Paragi Bea, Szent-Iványi Balázs, Vári Sára: Nemzetközi fejlesztési segélyezés.
2004: Letenyei László: Településkutatás I-II.