Principiile și etica TeTT

Principiile TeTT

Fiecare localitate și administrație locală reprezintă o lume aparte: modelează în mic  lumea întreagă, însă în timp ce lumea în sinea ei pentru un cercetător din doemniul social este greu de interpretat datorită relațiilor sale complicate, întro localitate pașii care trebuie urmați sunt mai mici: relațiile se bazează pe relații personale din priviința economiei, culturii, învățământului etc. Făcând aceste problemtici ușor de înțeles. TeTT lucrează din 1999 în orașe mici și mijlocii respectiv în regiuni mici, deoarece acestea sunt dimensiunile în care se poate încerca și realiza introducerea unor idei inovative și sustenabile.

Lucrările noastre preferate sunt următoarele: concepții de dezvoltare locale, și regionale, strategi, elabaorarea de proiecte transfrontaliere și managementul de proiecte. Pe lângă acestea luăm parte și în realizarea de proiecte legate de societatea europeană și țările din lumea a treia.

Consultanța locală oferită de noi se bazează pe o metodologie proprie, metodele noastre inovative fiind ascultate și dincolo de bazinul carpatic. Prima dată am înființa firma noastră din slovacia în 2004, apoi cele din România în anii 2005 și 2007, iar în cele din urmă pe cea din Serbia în 2008. Am recunoscut (fără a fii greu), administrațiile locale din aceste țării sunt foarte asemănătoare din priviința problemelor, resurselor iar în multe cazuri dacă nu în toate cazurile  soluționarea  paralelă a acestor probleme este cea mai bună sau singura modalitate. Încercăm ajutăm colaborările între administrațiile locale din aceste țări, în așa fel încât acestea devină o strategie în sine. 

Etica TeTT

•              Munca noastră se bazează pe confidențialitate

•              Suntem implicați în activitatea locală iar calitatea muncii noastre este de standarde internaționale. Obiectivul nostru este sa fim cea mai bună firmă de consultantă locală.

•              Pentru noi este prioritar abordarea activității de lungă durată: construim relații pe perioade lungi cu partenerii noștri pentru a putea elabora concepte de dezvoltare urbană și locală de lungă durată.

•              Folosim cât mai puține resurse naturale: preferăm bicicletele în loc de mașini, lucrăm cu documente în format electronic în loc de materiale imprimate și preferăm lucrăm acasă și nu la birou.

Citește cărțile noatre pe situl nostru!

Ne extindem cunoștiințele în permanență, învățăm de la alții, și publicăm cunoștiințele noastre. Cele mai semnificative cărți de ale noastre din ultimul timp:

2009: Letenyei Laszlo: Modele de dezvoltare urbană contemporane

2008: Letenyei Laszlo: Studii despre Anzi

2007: Paragi Bea, Szent-Iványi Balázs, Vári Sára: Ajutorarea dezvoltării internaționale

2004: Letenyei Laszlo: Cercetare teritorială I-II.